Arrangementen bij

Varen en met een huifkar op pad !

€ 41,00

Varen & Huifkartocht arrangement

Overzicht

Prijs 15 of meer personen:
Prijs 10-14 personen:
Prijs 1-9 personen:

 

Duur:

 

Aantal:

 

Inclusief:

€ 41,00 per persoon
€ 48,50 per persoon
€ 485,- totaal

 

5 uren

 

Vanaf 15 personen

 

• 2X koffie met gebak
• Vaarkaart en vaarroute
• Huur fluisterboot
• Koffietafel zeer uitgebreid!
• Huifkar tocht (incl. ervaren koetsier)
• Traditionele Versnapering

Onze meest veelzijdige tour is misschien wel het ‘Varen- en huifkar’-arrangement. Na ontvangst met koffie en gebak, gaat u vanaf het water kennis maken met Giethoorn en omgeving. U vaart zelf in één van onze comfortabele fluisterbootjes (met stille elektrische motor, waardoor u tegelijkertijd de rust en de schoonheid van het gebied écht kunt ervaren!).

 

U vaart een afwisselende route aan de hand van een vaarkaart via onze ‘wereldberoemde’ dorpsgrachten naar onze meren en door het natuurgebied . Voor sommige mensen is deze route bijna een cultuurshock: van het geroezemoes en de soms aangename drukte van de grachten via de meren naar de bijna absolute stilte van het natuurgebied.

 

Bij terugkomt wacht u een uitgebreide koffietafel, waarna u met uw gezelschap in een huifkar stapt. Gedurende anderhalf uur onthaasten in de meest pure zin van het woord, verkent u de gecombineerde natuurgebieden Wieden en Weerribben. Dit nationale park met een oppervlakte van 100 vierkante kilometer (!) omvat onder meer het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het landschap dat traag aan u voorbij gaat is ooit ontstaan door vervening, turfwinning, overstromingen en de teelt van riet. Voor wie het gebied Weerribben-Wieden niet kent zal zich verbazen over het mozaïekachtige landschap met meren, sloten, vaarten, rietlanden, hooilanden, weilanden, moerasbossen en trilvenen. In 2002 werden in dit gebied otters uitgezet. Ze gedijen uitstekend in deze omgeving met veel vis en helder, schoon water.

 

Het is overigens onwaarschijnlijk dat u tijdens uw ontdekkingsreis door deze contreien een otter zult zien, daarvoor zijn deze speelse diertjes te schuw. Onderweg krijgt u nog een traditionele versnapering aangeboden. De huifkar brengt u na een tocht vol onvergetelijke indrukken weer terug bij de Geythorn. Hier eindigt het programma, al bestaat er uiteraard nog wel de mogelijkheid hier een drankje, snack of het diner te gebruiken (niet bij de prijs inbegrepen).

Het Programma

10.00 uur – Ontvangst met 2x koffie en appeltaart
U wordt ontvangen met 2x koffie met appeltaart

 

10.45 uur – Varen met een fluisterboot
Tijdens de koffie wordt de vaarroute en de boten uitgelegd.U vaart in een fluisterboot een mooie route door het dorp en het prachtige natuurgebied.

 

12.00 uur – Uitgebreide koffietafel
Terug staat een uitgebreide koffietafel voor u klaar.

 

13.30 uur – Huifkartocht
Een huifkar staat voor u klaar. U gaat op een unieke manier door het natuurgebied weerribben-wieden. Onderweg krijgt u nog een traditionele versnapering aangeboden

 

15.00 uur – Einde

Overige informatie

Uit te breiden met:
Prijzen zijn meerprijzen
– Plate menu + € 7,50 p.p.
– 3 gangen menu + € 17,50 p.p.
– Barbecue + € 21,00 p.p.

 

Tijd en volgorde kan in overleg aangepast worden

schoolreis 2
dsc01817
manege08
AANVRAAG ARRANGEMENT

 

    Optie Arrangement aanvragenMeer informatie aanvragenDit arrangement kado geven    .